Piñata

En Piñata är en färgglad karaktär som är gjord i papier maché, de brukar innehålla till exempel godis, presenter eller frukt. Denna tradition kommer främst från spansktalande länder i Sydamerika, men den sägs ha startat i Mexico. Pinatas har man mestadels på kalas och högtider, men kan även dyka upp på bröllop och maskerader.

Vi här på Partyhallen tycker att slå på saker som ger oss godis är en genial idé, men håller oss gärna till billiga pinatas. Det viktiga när man köper en pinata är att komma ihåg att faktiskt köpa godis som pinata fyllning, då de kommer tomma, inte varje festfixare som hinner komma ihåg sånt. Som tur är har vi godis här också. För att ge det hela lite mer effekt rekommenderar vi att även köpa konfetti och för att slå pinatan kan du även köpa ett slagträ utformat för just denna aktivitet. Att köpa pinatas online har aldrig varit enklare!

I Mexico är den traditionella pinatan en stjärna och även om vi nu har just en sådan, så har vi en pinata för varenda tillfälle, både stora pinatas och små, eller vad sägs om en jultomte, pirat, discokula, Darth Vader eller varför inte ett frågetecken som du fyller med rosa eller blå konfetti och avslöjar könet på ditt barn. Passar perfekt på alla tillställningar, pinatas till barnkalas, nyår, julafton, you name it!

+ Visa mer