Påskdukning

Liknande ett julbord, så finns det även påskbuffé eller påskmiddag, nästan exakt samma mat, med mycket ägg, men ett helt annat tema. Fyll bordet med påskiga saker och god mat och du är helt redo att fira påsk det här året. Påsk saker kan vara allt från ägg, fjädrar, harar och kycklingar. Eller varför inte pynta med goda påsk saker i alla dess olika former!

För att skapa en påskdukning finns det oftast ett färgschema man kan gå efter, precis som att grönt och rött förknippas med julen, så förknippas ofta rosa, ljusgrönt och gult med påsken. Pastellfärger är också en populär påskfärg. Det finns nästan inget som stoppar dig när det gäller att pynta påskigt, kycklingar, harar och ägg kan varieras på många olika sätt!

Vad som är populärt med påskdukningar, förutom tallrikar, muggar, påskdukar och annat man kan göra är att samla in påskris, eller tunna grenar från björkträd. Med dessa gör du lätt en fin påskdukning, så länge du har lite vackra fjädrar och kanske några målade ägg! Det är inte så svårt att skapa en mysig påskstämning och varför inte bjuda in din familj och vänner för att fira med dig. Du kan ju inte äta upp all påskmiddag själv!

+ Visa mer